De är arbetare. Inte medarbetare.

I första avsnittet av Niklas Mat besöker Niklas Köpenhamnskrogen NOMA som utnämnts till världens bästa restaurang två år i rad. Det går cirka 30 kockar på 40 gäster. Köket är mer som laboratorium än som ett plats för matlagning. De unga kockarna roterar efter ett noga uträknat schema med olika monotona arbetsuppgifter. De är på varje station i 1-1,5 timma i taget. Plockar små blad av timjan kvistar. Rullar tunna morotsskivor. Tar ur musslan ur skalet. Souschefen som basar i köket lär sig inte kockarnas namn utan kallar dem efter nationalitet. Belgium. Sweden. Norway. Han skyller på dåligt minne för namn. Jag skyller på företagskulturen. Arbetsmiljön är opersonlig. Arbetarna ska lösa uppgiften som de blir tillsagda. Egna förslag eller idéer premieras inte. De är arbetare. Inte medarbetare. Det är inget fel på det. Det är bara spännande att se hur tydligt sättet vi väljer att lösa arbetsuppgiften på också påverkar synen på de anställda.

Om Siri Wikander

I work with People and Culture at a large retail company. I blog at affarsdrivenhr.se and tweet from twitter.com/siriwikander.
Det här inlägget postades i Företagskultur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s