Årliga HR-konferenser

Nedan listar jag små och stora HR-konferenser, mässor och event där innehållet och deltagarnas fokus är HR. Det är lätt att tänka att konferenser bara är för erfarenhetsutbyte och för att lära sig något, men det är också en chans att synas och berätta om sitt eget framgångsrika HR-arbete.

600 minutes HR

En HR-konferens där man får möjlighet att varva seminarier med att träffa HR leverantörer. Gratis deltagande, men alla besökare måste boka minst tre 15-minuters leverantörssamtal.

Executive HR

Executive HR är ett årligt evenemang speciellt utformat för HR-chefer, HR-direktörer och HR-specialister. Denna konferens anordnas av Management Event precis som 600 minutes HR. Agendan baseras på en undersökning som baseras på över 50 genomförda intervjuer med topp-beslutsfattare. Alla som deltar på evenemanget får ett gratis exemplar av denna researchrapport.

HR Unconference

En unconference är en deltagardriven konferens, där arrangörerna står för lokal och kringarrangemang, medan deltagarna håller sessioner där det är fritt att vara med på det man själv tycker är intressantast. Anordnades för första gången i augusti 2011.

HR United

Strategic HR & Business Summit är en årlig HR konferens som snarare på bygger på deltagarengagemang än envägs-kommunikation och som fokuserar på den affärsekonomiska omvärld som HR verkar i.

Kompetensmässan

Varje år anordnas Kompetensmässan som består av en utställningsdel med företagspresentationer, ett omfattande seminarieprogram med föreläsningar och debatter, prisutdelningar samt Kompetenspuben. Mässan finns i Stockholm, Malmö och Göteborg

Kompetensgalan

Kompetensgalan är ett årligt evenemang som startade 2003. Det arrangeras i mars varje år på Grand Hôtel i Stockholm. Chef är grundare av galan och samarbetar årligen med ett antal företag och organisationer kring genomförandet av galan. Fokus ligger på att lyfta fram goda exempel och att premiera människor vars insatser driver kompetensutvecklingen och svenskt arbetsliv framåt.

Årets HR Forskning

HR Society och tidningen Personal och Ledarskap delade förra året för första gången ut priset Årets HR forskning. Detta ska bli en årlig utmärkelse som också kombineras med seminarier och möjlighet att ta del av ny HR-forskning. Tyvärr är HR Societys webbplats låst för icke-medlemmar så jag hittar ingen information att länka till direkt utan länkar till startsidan.

Har jag missat någon HR-konferens?

Fyll gärna på med flera HR Konferenser i kommentarsfältet. Beskriv gärna också vad ni tycker om de olika HR-konferenserna om ni själva har deltagit.

Tillägg:

Läsarnas tips:

Om Siri Wikander

I work with People and Culture at a large retail company. I blog at affarsdrivenhr.se and tweet from twitter.com/siriwikander.
Det här inlägget postades i För oss som arbetar med HR och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Årliga HR-konferenser

  1. Liam Ulvhag skriver:

    Ulvhag On HR är en årlig arrangemang där Liam Ulvhag en konsult inom HR området delar med sig av det senaste trender och praktiska verktyg inom HR Sverige hålls i Stockholm, Göteborg och Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s