Inlägg som utvecklar – 7 december 2011

Alkohol på jobbet

HR Fredrik tipsar om Networkings inlägg om Alkohol på jobbet. Det bästa med inlägget är kommentarerna. Jag kan känna sympati med argumenten både för och emot men skulle jag tvingas välja skulle jag vara mycket försiktig med alkohol i arbetssammanhang. Dessutom skulle jag säkerställa att det fanns alkoholfria alternativ och då sådana alternativ som ser likadana ut som de alkolholhaltiga. Grupptrycket är större än man tror och de som dricker Ramlösa får mycket frågor. Jag har skrivit över 70 inlägg om alkoholmissbruk på min systerblogg Nattens bibliotek.

Cykla till jobbet

Forskaren Lina Wahlgren vid Örebro Universitet har forskat på cykelpendling. Det finns ett starkt samband mellan hälsa och cykling vilket talar för att arbetsgivaren ska underlätta genom bra omklädningsmöjligheter, cykelrum med cykeltvätt och bistå med cykelutrustning som reflexväst mm.

Läkaren som anmälde vanvården på Carema tvingas bort

Enligt LO-tidningen tvingas läkaren bort genom att Carema säger upp avtalet med Trygg Hälsa där läkaren arbetar. När ska arbetsgivare lära sig att kritik är detsamma som engagemang?

Dokumentär om Churchills svåra beslut

På SVT Play går just nu en sevärd dokumentär om Churchills svåra beslut att bomba den franska flottan för att säkerställa att Tyskarna inte blev herre över haven. I svåra tider prövas beslutsamheten och ledarskapet blir tydligt.

En ny HR-blogg om statistik

Det är Charlotta Ringmar på HR Statistik som kommer att blogga om allt spännande hon dyker på i sitt arbete, där hon med siffror visar att personalen är företagets viktigaste resurs. Roligt med nya svenska kvalitativa HR-bloggar!

Floskler om ledarskap

Det är svårt att hitta riktigt bra ledarskapsböcker. Oftast är de fyllda av floskler eller enkla lösningar precis som Peter Fowelin konstaterar på Lärarnas nyheter. En underhållande krönika med roliga citat från böckerna.

 

Om Siri Wikander

I work with People and Culture at a large retail company. I blog at affarsdrivenhr.se and tweet from twitter.com/siriwikander.
Det här inlägget postades i Inlägg som utvecklar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s