Inlägg som utvecklar – 22 april 2012

Ser du ljuset i tunneln?

Theodor Sverkén Sjögren på Netsurvey gör en personlig reflektion över sin egen stress och andras stress. När det är som mest att göra är det som svårast att sätta gränser. Men vad händer om vi inte gör det? Min personliga erfarenhet är att när man sätter gränser runt sig själv så möts man av respekt och beundran. Så vänta inte. Förtjäna det nu.

Gör Jobbcoacher någon nytta?

Enligt arbetsförmedlingens rapport var något fler som lyckades få jobb utan coachning än med. Kan inte någon kvalitetssäkra upphandlingen av den här typen av verksamhet? Snälla. Det finns coacher som gör skillnad. Välj dem. De kostar lite mer men de är också mer framgångsrika.

What the heck is wrong with my leadership?

Tieto Enators chef Pekka Viljakainen hade under flera år gått under öknamnet ”bulldozer” när han bestämde sig för att åka världen runt och fråga medarbetarna vad som var fel med hans ledarskap. Han fick tre önskemål: påverkansmöjligheter från botten och upp, jämbördig respekt för alla medarbetare och  att ledningen skulle ha affärsförståelse. Enkelt, men ändå så svårt.

Sustainability day

Carina Silberg på Hallvarson & Halvarson har varit på Sustainability day och gör en matnyttig sammanfattning av föredragshållarna.

Om Siri Wikander

I work with People and Culture at a large retail company. I blog at affarsdrivenhr.se and tweet from twitter.com/siriwikander.
Det här inlägget postades i Inlägg som utvecklar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s