Varför talar inte arbetsgivare om det IT-stöd som erbjuds?

Glappet mellan de IT-lösningar vi har hemma och de IT-lösningar vi erbjuds på jobbet är oftast stor. Hemma har vi trådlöst nät, dokument i tjänster som Dropbox som vi kan dela med andra och som är tillgängliga överallt. Vi kan välja mellan Mac och PC och vi har tillgång till sociala medier utan restriktion.

På jobbet är vi oftast hänvisade till PC, Office och krångliga tjänster som Citrix. Att nå ett dokument utanför brandväggarna är som att ta sig in i bankvalvet på Riksbanken. Digitala medier ses inte som ett arbetsverktyg utan som att smita från jobbet.

Givetvis är det så att företag har olika IT-strategier. Vissa företag väljer att erbjuda sina medarbetare den senaste tekniken medan andra företag väljer att hålla på kostnaderna. Det finns också branschskillnader. Nystartade IT-företag erbjuder exempelvis generellt sätt bättre IT-stöd än stora företag med många år på nacken.

Det finns företag som har bra IT-stöd men som är verksamma i branscher som historiskt sett inte är det trots detta missar de chansen att lyfta fram det i sin marknadsföring som arbetsgivare. Alla anställda på SEB har exempelvis möjlighet att välja mellan PC och Mac något jag antar de flesta medarbetare får reda på först under sin första arbetsdag.

IT-stöd är något man använder på jobbet varje dag trots detta tycks många missa att det påverkar medarbetarnas trivsel och man missar också att använda det för att bli en mer attraktiv arbetsgivare. Varför?

Om Siri Wikander

I work with People and Culture at a large retail company. I blog at affarsdrivenhr.se and tweet from twitter.com/siriwikander.
Det här inlägget postades i Attraktiv arbetsgivare och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s