Hur mycket betyder det att hamna överst på träfflistan på Google?

Enligt en studie av Chitika är det stor skillnad att hamna på första (33%), andra (18%), tredje plats (12%) på Googles träfflista vad gäller hur mycket ”klick” och indirekt trafik som genereras. Redan efter femte plats är man under 5% genererad trafik.

Skärmavbild 2013-12-04 kl. 20.51.54

Skillnaden mellan att hamna på första eller andra träffsidan är ännu mer markant. Första sidan genererar 92% av trafiken och endast 5% från andra sidan.

Skärmavbild 2013-12-04 kl. 20.53.40

Det här innebär att sökoptimering (anpassning av webbplatsens taggar, url:er etc till Googles sökalgoritmer för att optimera träfflistan) är otroligt viktigt för att driva trafik och generera ”klick” på sina webbplatser och i sin digitala kommunikation. Sökoptimering är också viktigt för att trycka ner oönskade träffar som flashback-trådar, automatiserade samlingssajter och äldre och inaktuella nyheter.

Prova att goggla era webbplatser, era digitala kanaler och ord som era potentiella arbetssökande kan tänkas söka på och se hur ni ligger till. Ser det illa ut så googla på sökoptimering. Det finns flera saker man göra som är helt kostnadsfria och sedan kan man dessutom anlita en sökoptimeringskonsult.

Stort tack till Johan Svensson som driver Explore & Curate (läsvärt inom digital insikter) för tips om studien!

Om Siri Wikander

I work with People and Culture at a large retail company. I blog at affarsdrivenhr.se and tweet from twitter.com/siriwikander.
Det här inlägget postades i Attraktiv arbetsgivare, Kommunikation och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s