Vid möten med det nya och okända uppstår lärorik friktion

Igår var jag på Vinnovas innovationsseminarium Re:create tillsammans med andra människor som jobbar med innovation. Talade gjorde professorerna Lars Strannegård och Emma Stenström från Handelshögskolan. De har tillsammans tittat på och själva agerat för att öka samarbetet mellan kulturella organisationer och vinstdrivande företag.

Det sas många kloka saker på seminariet som ni kan läsa antingen på twitter under hashtaggen #innochef eller på Bambuser. Det som jag bär med mig är dock en personlig berättelse av prorektor Lars Strannegård.

Handelshögskolan samarbetar med konsthallen Magasin 3 och som en del av det samarbetet hängde han för en tid sedan upp nedanstående videoverk i entréen på Handelshögskolan.

Se verket nu för att bilda dig en egen uppfattning

Videoverket är filmat av konstnären själv som också är den som simmar. Att hålla balansen på en vattenmelon i Döda havet är mycket arbetsamt.

Personalen reagerade starkt på att videoverket var porrigt, att det inte hörde hemma på en skola som Handelshögskolan, att det var deras arbetsmiljö osv. Att möta anstormningen av kritik på ett bra sätt och samtidigt stå fast vid sin övertygelse att kultur och ekonomi behöver mötas var givetvis en utmaning. Lars summerade det hela med orden:

”Samtidigt är det just denna typ av friktion som är så viktig”

Om Siri Wikander

I work with People and Culture at a large retail company. I blog at affarsdrivenhr.se and tweet from twitter.com/siriwikander.
Det här inlägget postades i Abetsplats/kontor, Kreativitet och innovation och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s