Hur ska du som jobbar med personalfrågor rösta i valet?

I morgon är det val. Spelar det någon roll för oss som arbetar med HR? Ja, det gör det. Nedan listar jag några anledningar.

Arbetskraftsbrist
48 chefer går i pension varje arbetsdag och hälften av de som föds idag kommer att leva i mer än 100 år. Och även om SCB prognostiserar att det kommer födas fler barn i Sverige de närmaste åren så går inte ekvationen ihop. Vi behöver aktivt välkomna internationell arbetskraft utöver den som redan finns i Sverige idag annars får vi en akut arbetskraftsbrist.

Kundanpassning
Andelen kunder med internationell bakgrund ökar kontinuerligt och för att kunna möta deras behov behövs både medarbetare och chefer med internationell bakgrund i organisationen.

Blandade grupper presterar bäst
Det finns idag gott om evidensbaserad forskning som visar att blandade grupper tar bättre beslut och genererar mer vinst. (Kuriosa kan vara att grupperna inte själva upplever det men det syns på sista raden.)

Ur ett HR perspektiv är det enda logiska att rösta för ett parti som gynnar invandring och snabb inkludering i arbetslivet.

Om Siri Wikander

I work with People and Culture at a large retail company. I blog at affarsdrivenhr.se and tweet from twitter.com/siriwikander.
Det här inlägget postades i HR Nyckeltal och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s