Inlägg som utvecklar – 2014-10-18

Nedan tips om läsvärt inom ledarskap och organisation:

“Som någon som måste kunna leda morgondagens medarbetare. Dagens unga är enormt globala, sociala och demokratiska. De kommer inte att stå ut med ett hierarkiskt ledarskap. Sedan måste morgondagens ledare också kunna arbeta i team – och låta medarbetarna ta ansvar och fatta egna beslut.”

Escalators-300x168

  • Thomas Arnroth på IDG kommenterar #gamegate där kvinnliga programmerare som arbetar på spelföretag utsätts för dödshot och systematiskt förföljs i sociala medier.

Det är inte för att det behövs ett avståndstagande från spelkulturens skitstövlar som ni (spelföretagens VD:ar) måste ta ställning. Det är för att kvinnorna som jobbar i branschen ska känna sig trygga och veta att ni är på deras sida. Det är för alla dem som ni vill ska jobba hos er i framtiden som ni måste ta bladet från munnen, slå näven i bordet och säga det ni, hoppas jag, tycker.

  • SVT Pejl har tagit fram en barometer som visar var du ligger lönemässigt i förhållande till män/kvinnor i olika åldrar.

 

Om Siri Wikander

I work with People and Culture at a large retail company. I blog at affarsdrivenhr.se and tweet from twitter.com/siriwikander.
Det här inlägget postades i Inlägg som utvecklar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s